źródło: Black Publishing |
Sztuka jedzenia po francusku. O gotowaniu i miłości w Paryżu
to interesujące spojrzenie na kuchnię francuską. Spojrzenie osoby z zewnątrz, a
jednocześnie pasjonatki i postaci, która ma duże pojęcie o gotowaniu.
Ann Mah z zawodu dziennikarka, pewnego dnia przenosi się ze
Stanów Zjednoczonych do Paryża. Ponieważ jej czas w Paryżu nie jest niczym
skrępowany, a dodatków doskwiera jej samotność, postanawia poświęcić swój czas
na wycieczki kulinarne po całej Francji.
Efektem jej podróży do najróżniejszych zakątków republiki
jest ta oto książka.
Mah umieściła w
niej szereg przepisów, historii związanych z tradycjami kuchni francuskiej i
wreszcie anegdotami i opowieściami z życia ludzi, którzy bezpośrednio i
pośrednio tworzą francuską kuchnię od środka.
Ta książka to nie tylko książka kucharska, ale także
opowieść o miłości do gotowania. To historia pasji, która dla niejednego
człowieka może stać się sposobem na życie.
Ann Mah - amerykańska dziennikarka i pisarka.
Komentarze
Prześlij komentarz